30-03-05

Season 1; disk 1.

1. Insight (pilot).
Sam wordt door Bailey gevraagd naar Atlanta te komen om te helpen met een moordzaak. Er zijn 5 vrouwen vermoord en er is nog niets duidelijk over de dader. Sam komt helpen op voorwaarde dat de rest van het team niet te weten komt wie ze werkelijk is. Ze gaat naar de plaats van het onderzoek en kom met aanbevelingen. John Grant is degene die haar soort werk niet vertrouwt en er wat lacherig over doet totdat blijkt dat ze op het juiste spoor zit en zelf uiteindelijk oog in oog met de dader staat.
2. Ring of fire.
"Jack Of All Trades" laat Sam weten dat hij haar weer op het spoor is en dat hij weer in haar leven is. Hierdoor moeten Sam, Cloe en Angel verhuizen. Bailey zorgt voor een nieuw en veilig onderkomen. Ondertussen is er een brandstichter aan het werk en zijn er al zeven branden geweest. Sam moet er alles aan doen om de dader tussen de grote hoop uit te halen. John en Nathan staan nog steeds sceptisch tegenover Sam.
3. Unholy alliance.
Het team krijgt te maken met een moord waarbij het slachtoffer in een vreemde houding is gelegd. Bailey reageert nogal stug en houdt iets achter. Dan komt het eruit en blijkt dat hij 10 jaar eerder ook een serie moorden heeft gehad. De slachtoffers hadden allen een met pen gegraveerde hexegram (een Chinees teken) op hun lichaam. De feiten wijzen richting het leger. Bailey zet zijn baan op het spel om achter de echte dader te komen.
4. I'll be watching you.
Een mislukte aanslag wordt gepleegd op een senator. De dader was echter een paar dagen te vroeg met schieten. De dader laat wel een dode bewaker na. Overal worden blote barbiepoppen gevonden zonder ogen. Ook wordt er een bericht achtergelaten. De lijnen lopen naar een jonge popartieste en zij blijkt al een maand gestalkt te worden. Nu is het aan Sam om te achterhalen wanneer hij weer toeslaat.
5. Unsoiled sovereignty.
Er worden bommen aangetroffen bij een energiecentrale. De bomexperts worden erbij gehaald. Coop (A. Martinez) heeft de leiding. Hij en Sam voelen zich al snel tot elkaar aangetrokken. De bommenlegger blijkt een obsessie voor het reine te hebben en wil dat Grace losgeld aflevert. Als dat niet verloopt zoals hij dat wil besluit hij het heft in eigen hand te nemen en regisseert zijn eigen einde.

1996

16:54 Gepost door Filip Hellemans | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.