30-03-05

Season 1; disk 1.

1. Insight (pilot).
Sam wordt door Bailey gevraagd naar Atlanta te komen om te helpen met een moordzaak. Er zijn 5 vrouwen vermoord en er is nog niets duidelijk over de dader. Sam komt helpen op voorwaarde dat de rest van het team niet te weten komt wie ze werkelijk is. Ze gaat naar de plaats van het onderzoek en kom met aanbevelingen. John Grant is degene die haar soort werk niet vertrouwt en er wat lacherig over doet totdat blijkt dat ze op het juiste spoor zit en zelf uiteindelijk oog in oog met de dader staat.
2. Ring of fire.
"Jack Of All Trades" laat Sam weten dat hij haar weer op het spoor is en dat hij weer in haar leven is. Hierdoor moeten Sam, Cloe en Angel verhuizen. Bailey zorgt voor een nieuw en veilig onderkomen. Ondertussen is er een brandstichter aan het werk en zijn er al zeven branden geweest. Sam moet er alles aan doen om de dader tussen de grote hoop uit te halen. John en Nathan staan nog steeds sceptisch tegenover Sam.
3. Unholy alliance.
Het team krijgt te maken met een moord waarbij het slachtoffer in een vreemde houding is gelegd. Bailey reageert nogal stug en houdt iets achter. Dan komt het eruit en blijkt dat hij 10 jaar eerder ook een serie moorden heeft gehad. De slachtoffers hadden allen een met pen gegraveerde hexegram (een Chinees teken) op hun lichaam. De feiten wijzen richting het leger. Bailey zet zijn baan op het spel om achter de echte dader te komen.
4. I'll be watching you.
Een mislukte aanslag wordt gepleegd op een senator. De dader was echter een paar dagen te vroeg met schieten. De dader laat wel een dode bewaker na. Overal worden blote barbiepoppen gevonden zonder ogen. Ook wordt er een bericht achtergelaten. De lijnen lopen naar een jonge popartieste en zij blijkt al een maand gestalkt te worden. Nu is het aan Sam om te achterhalen wanneer hij weer toeslaat.
5. Unsoiled sovereignty.
Er worden bommen aangetroffen bij een energiecentrale. De bomexperts worden erbij gehaald. Coop (A. Martinez) heeft de leiding. Hij en Sam voelen zich al snel tot elkaar aangetrokken. De bommenlegger blijkt een obsessie voor het reine te hebben en wil dat Grace losgeld aflevert. Als dat niet verloopt zoals hij dat wil besluit hij het heft in eigen hand te nemen en regisseert zijn eigen einde.

1996

16:54 Gepost door Filip Hellemans | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Season 1; disk 2.

6. Modus Operandi.
Als er een vriendelijke man vermoord wordt lijkt het onduidelijk waarom hij vermoord is. Totdat Sam met een buurtjongetje praat. Het blijkt dat zij de man van heel vroeger kende. Een aantal andere slachtoffers van Jack Of All Trades, blijken ook mensen te zijn die vroeger iets met Sam te maken hebben gehad. Hij heeft nu een nieuw doelwit voor ogen: Coop. Omdat hij een relatie met Sam heeft.
7. Night dreams.
Er worden drie vrouwen vermist. Er worden briefjes gevonden waaruit blijkt dat over drie dagen de vrouwen worden gedood. De klok tikt. Als ze te dicht in de buurt van de ontvoerder komen wordt er een schot gelost en wordt John geraakt. Sam komt er ook achter dat Cloe de moordenaar van haar vader, Jack Of Aill Trades, gezien heeft tijdens die bewuste avond.
8. Cruel and unusual.
Er worden vrouwen vermoord in kooien gevonden. Ze zijn op één of andere manier gelinkt aan een ter dood veroordeelde man. Maar als hij vast zit wie moord er dan? Sam gaat met de man praten en komt erachter dat hij erg veel charme bezit en dat de dader waarschijnlijk een vrouw is. Maar welke? Het blijkt namelijk dat hij met meerdere vrouwen intensief correspondeerde en dat er een aantal met hem wilde trouwen. Kunnen ze de dader vinden voordat de executie plaatsvindt?
9. The Sorcerer's apprentice.
Sam en de rest van het team worden door een indiaanse vertegenwoordiger gevraagd om hulp. Er zijn bij diverse stammen branden gesticht en moorden gepleegd. De reservaatpolitie komt er alleen niet uit. Maar de indianen dulden geen hulp van buiten af. Echter de Chief heeft het hoog op met Sam en laat haar dingen zien die ze niet voor mogelijk houdt en daardoor kunnen ze een volgende moord voorkomen en de dader arresteren. Ondertussen is Jack bezig zijn spel verder uit te voeren en dit keer is Bailey het slachtoffer.
10. Shattered silence.
Een arts wordt ontvoert en het is niet duidelijk waarom. Bailey heeft twee jaar eerder zo’n zaak mee gemaakt, waarbij een wetenschapper toen verdwenen is. Hij deed onderzoek naar het geluidloos maken van de omgeving. Bailey heeft inmiddels een relatie met de vrouw van deze wetenschapper omdat men ervan uit ging dat hij dood was. Maar Sam denkt dat de dokter die ontvoert is de wetenschapper moet helpen bij zijn hartkwaal. Nathan is de volgende in de rij die het slachtoffer wordt van Jack’s spel.
 
1996

16:46 Gepost door Filip Hellemans | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Season 1; disk 3.

11. Doppelganger.
Er worden twee oudere mannen vergast. Tegelijkertijd krijgt Sam een telefoontje uit een inrichting voor psychische zieke criminelen. De beller is een bekende van Sam. Zij heeft hem tijdens de arrestatie neergeschoten en hij was ook de eerste persoon die zij neerschoot. Hij vraagt Sam om hulp. De recente moorden lijken namelijk precies op de zeven moorden die hij gepleegd heeft en de man is bang dat hij de volgende is. Sam en het team gaan hard aan het werk. Maar Sam maakt deze keer in een inschattingsfoutje.
12. Learning from the masters.
Er worden doden gevonden die in een speciale pose zijn neergelegd. Er zijn geen overeenkomsten te vinden tussen de lijken. Dan komt Sam erachter dat de dader kunst kopieert. En wel dat hij daarvoor echte lijken gebruikt. Ondertussen wordt het computersysteem van het team gehackt door niemand minder dan Jack. Hij weet precies wat ze doen en kan ze zelfs zien!
13. The house that Jack build.
Jack heeft het dit keer gemunt op de man van Grace. Gelukkig is ze er op tijd bij, maar het hele team wordt opgeroepen en verblijft vanaf dit moment op het kantoor. Jack belt Sam op als hij door Sam en John geprovoceerd wordt en jaloers wordt omdat Joh intiem is met Sam. Hij wil haar persoonlijk ontmoeten. Sam gaat hiermee akkoord, maar de man die ze te pakken krijgen is niet Jack. Maar ze komen wel steeds dichter in de buurt, echter dit keer is Jack op de vlucht voor de FBI.
14. Shadow of Angels (1).
Het team zit Jack nu echt op zijn hielen en komen achter zijn ware identiteit. Ook krijgen ze te maken met diverse moorden, waar het slachtoffer omkomt door geld (munten). Alles wegen leiden naar een rijke zakenman Vanderhorn. Maar deze man heeft niet alles verteld wat hij weet. Het moorden gaat echter door en de moordenaars zijn nog steeds onbekend, al heeft Sam wel een idee wie het zijn. Jack wordt gepakt!

1996

16:42 Gepost door Filip Hellemans | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Season 1; disk 4.

15. Shadow of Angels (2).
Jack wordt eindelijk opgepakt en vastgezet. Ondertussen is het team nog steeds bezig met de moordenaars die munten als moordwapen gebruiken op te sporen. Ze komen erachter dat het Vanderhorns kinderen zijn en dat alle gangen naar hun verleden zijn gewist. De kinderen zijn het spoor totaal bijster geraakt en Vanderhorn moet zelf proberen ze te stoppen. Sam heeft het vermoeden dat de man die ze vast hebben zich voordoet als Jack maar dat hij het niet is. Hij weigert namelijk dingen prijs te geven van zijn slachtoffers, iets waar hij juist in het verleden zo trots op is.
16. Film at eleven.
Een moordenaar neemt de moorden die hij pleegt op en stuurt ze naar diverse TV-zenders. Hij geeft aan dat hij het doet omdat het rechtssysteem faalt en deze mensen vrijgesproken zijn. Sam en de rest reizen naar alle plaatsten af om er achter te komen wie de dader is. Ze denken aan iemand die het rechtsysteem goed kent. Zijn laatste dreiging is dat hij iemand gaat vermoorden en Sam moet nu deze vrouw zien te redden. Bailey heeft een persoonlijke crises en Jack blijkt Jack niet te zijn!
17. Crisis.
Sam komt terecht in een gijzelingsituatie, waarbij ze gedreigd wordt vermoord te worden. Een man die meegeholpen heeft aan het atoomwapenbeleid van de VS, wil dat deze nu gestopt wordt omdat het miljoenen levens kan kosten. De rest van het team en Coop doen er alles aan om Sam te redden. Hierdoor moeten ze goed naar Sams aanwijzingen luisteren. Jack rekent af met de non in het weeshuis waar hij werkte. Zij was bijna zo ver om Sam meer info over Jack te geven.
18. Blue highways.
Sam denkt een nieuwe seriemoordenaar op het spoor te zijn. In diverse, naast elkaar liggende, staten vinden auto-ongelukken plaats waarbij twee personen, een getrouwd stel, telkens verdwijnt. Sam en John worden als aas de weg opgestuurd. Ondertussen is George slachtoffer geworden van een overvaller waarbij zijn vrienden gewond raken. Hij wil wraak omdat hij vindt dat hij de schuldige is.

1996

16:39 Gepost door Filip Hellemans | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Season 1; disk 5.

19. FTX : Field Training eXercise.
Het team maakt zich klaar voor een veldoefening. Een oude studievriend van Bailey komt langs en die vertelt dat er waarschijnlijk in dit team een mol aanwezig is. En ze richten zich op Bailey als hij papieren in zijn bureau heeft die daar niet horen. Het team heeft in de gaten dat Bailey erin geluisd wordt, dus besluiten ze zelf een onderzoek naar de mol te houden.
20. Into the Abyss.
De politie van Atlanta vraagt Baileys team om hulp. Handleman, het hoofd, kent John van vroeger en ze gaan close met elkaar om. Zo erg dat Bailey boos wordt omdat John informatie uitwisselt over de zaak. Het gaat hier om mensen die allen vermoord zijn door één kogel en worden achter gelaten met een eeuwige glimlach. Sam komt erachter dit het te maken heeft met een empatische man. John besluit na een ruzie met Bailey om ontslag te nemen en weer voor Handleman en de Atlanta politie te gaan werken.
21. Venom (1).
Er worden mensen uit de glamourwereld gedood (vergiftigd) door gebruik van zeldzame giftige dieren. Sam en het team komen erachter dat het te maken heeft met een echtpaar dat hun dochter geestelijk mishandeld heeft. Het betreft waarschijnlijk een knappe en intelligente vrouw. De intelligentie bewijst ze door het team duidelijk steeds een stap voor te zijn. Het team maakt zich ook zorgen om Jack omdat hij veel over hun zaken schijnt te weten en zelfs met oplossingen voor deze zaak komt aandragen! Bailey krijgt het steeds moeilijker met zijn tienerdochter. John heeft haar thuisgebracht en behoedt voor een arrestatie.
22. Venom (2).
Op zoek naar de gifmoordenaar en naar Jack komt het tot een confrontatie. Sam wordt ontvoert en men denkt dat de moordenaar dit heeft gedaan, maar het blijkt dat Jack haar methode overgenomen heeft en hij zorgt voor een wel zeer nare afloop voor Sam. Bailey heeft een andere confrontatie en wel met zijn dochter. Deze confrontatie is knaller en zorgt voor nogal wat onrust en ellende in het team.

1996

16:37 Gepost door Filip Hellemans | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |